ماستیک و مواد درزبندی بتن

بررسی انواع درزها و اجرای انواع ماستیک های درز بندی

 

درزها در روی بتن برای آزادی بیشتر حرکت دال در مقابل تغییرات حجم در اثر جمع شدگی تغییرات دما و اختلاف رطوبت می باشد که هدف اصلی این امر مان از ایجاد ترک و دیگر خرابی های مرتبط با ورود جریان آب است حال در این مطالعه به برخی از پارامترهای مهم هر دسته از مواد درزگیر و ایجاد درز در بتن مورد بررسی خواهیم داد تا بتوانیم عمر بتن را افزایش دهیم.

انواع درزهای بتنی در روسازی به پنج دسته تقسیم می شوند.

  • درزهای انقباضی عرضی 
  • درزهای طولی 
  • درزهای اجرایی
  • درزهای انبساطی
  • درزهای جداساز

ماستیک های درزگیر بتن نیز چهار دسته تقسیم میشوند.

  • ماستیک قیری گرم اجرا 
  • ماستیک قیری سرد اجرا
  • ماستیک پلی یورتان تک جزئی و دو جزئی 
  • ماستیک درزگیر های پیش ساخته (روبرهای لاستیکی)

ماستیک قیری گرم اجرا

این ماستیک با نام تجاری BR-MW630 بر پایه بیتومن و رزین سینتتیک است که دارای ویژگی ضد فرسایش و انعطاف پذیری است و در برابر ریزش سوخت و حلال ها مقاوم می باشد. از مزایای این ماستیک می توان به انعطاف پذیری، چسبندگی، مقاومت در برابر آب دریا و فاضلاب، مقاومت در برابر عوامل مضر محیطی و تابش شدید خورشید اشاره کرد.

ماستیک قیری سرد اجرا:

این محصول یک ماستیک ویسکوالاستیک بر پایه بیتومن رابر تیکسوتروپیک و حلال های هیدروکربنی است که دارای چسبندگی خوب به انواع مصالح می باشد. ماستیک سرد اجرا پس از خارج شدن حلال از محیط آن، به یک ماده جامد با انعطاف پذیری مناسب و آب بند تبدیل می شود. ماستیک سرد اجرا تک جزئی و آماده مصرف است. قابلیت اجرا توسط ماله را دارد و حتی جهت اسفاده در محیط های سرد بسیار مناسب می باشد. این ماستیک با نام تجاری BR-MC620 به بازار عرضه می گردد. از مزایای آن می توان به قابلیت کشسانی، پایداری در دمای 30+ تا 53- ، غیرقابل اشتعال بودن و مقاومت در برابر گرد و غبار اشاره کرد.

ماستیک پلی یورتان تک جزئی:

این ماستیک بر پایه رزین پلی یورتان بوده و از مقاومت مکانیکی خوبی برخوردار است. این ماستیک با نام تجاری BR-MPU635 جهت تعدیل و کنترل حرکت انواع درزها مورد استفاده قرار میگیرد و از لحاظ سختی و مدول الاستیسیته با گونه های دیگر ماستیک دارای تفاوت جزئی است و کاربرد آن را از دیگر ماستیک ها متمایز می کند. مقاومت بالا در برابر اشعه UV، درصد ازدیاد طول بالا، چسبندگی مطلوب به تمامی مصالح، مقاومت بالا در برابر تنش های برشی و سهولت اجرا از مزایای بارز این نوع محصول می باشد.

ماستیک ضدحلال:

این ماستیک یک محصول گرم ریز تک جزئی می باشد که دارای خاصیت کشسانی بوده و در مقابل انواع حلال ها، مواد نفتی و سوخت ها کاملا مقاوم است. این ماستیک ضد حلال که با نام تجاری BR-MZ200 شناخته می شود بر پایه کولتار بوده که به صورت گرم اجرا، به کار برده می شود و جهت پر کردن و عایق کردن درزهای انبساطی افقی و عمودی و همچنین بر روی درزها غیر ثابت سطوح بتنی اجرا می شود.

جهت آشنایی بیشتر با انواع ماستیک و مواد درزبندی میتوانید مقالات زیر را مطالعه نمایید.