مشاوره و اجرای کفپوش اپوکسی، پلییورتان و بتنسخت(هارد ملات) توسط شرکت آراسته پوشش مهیا (بتن آرپوم)
با توجه به توسعه صنعت ساختمان و تغییر نیاز مردم یکی از معضلات و چالش ها در ساختمان و صنعت انتخاب کفپوش مناسب و متناسب با نوع کاربری فضا بود. از این رو به دلیل ویژگی های ممتاز کفپوش های اپوکسی، پلی یورتان و تنوع آن، این نوع از کفپوش ها در دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفتند و تا کنون در بسیاری از فضا ها اعم از صنعتی، تجاری، درمانی و ... به کار رفته اند هدف اصلی از اجرای کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان، نه تنها ایجاد محافظ کفپوشی است بلکه دستیابی به نوعی پوشش است که برخلاف کفپوش های معمولی دارای کمترین عیوب و یا مشکلات باشد و در حین داشتن زیبایی به سرعت قابل اجرا باشد.
امروزه بازار این نوع کفپوش ها به دلیل ویژگی مختلف آن ها، کارایی بالا و همچنین توانایی آنها در خلق فضاهایی پر نور و زیبا بسیار رونق یافته است. در کشور های توسعه یافته استفاده از این نوع کفپوش ها بسیار متداول و فراگیر شده است و کشور های در حال توسعه نیز با روند اجرای اینگونه پوشش ها آشناییت پیدا کرده اند و در بعضی از پروژه ها از آن استفاده کرده اند. در این راستا شرکت آراسته پوشش مهیا (بتن آرپوم) مفتخر است با ارائه مشاوره رایگان و تولید به اجرای انواع کفپوش های اپوکسی صنعتی، کفپوش اپوکسی دارویی، کفپوش اپوکسی بهداشتی با خاصیت آنتی باکتریال و کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک با قابلیت تخلیه بار الکتریسیته ساکن اقدام نماید. کلیه پروژه های اجرایی توسط شرکت آراسته پوشش مهیا (بتن آرپوم) دارای 1 سال گارانتی کتبی و 10 سال خدمات پس از اجراء می باشند.
انواع کفپوش صنعت و ساختمان
- کفپوش اپوکسی
- کفپوش پلی یورتان
- کفپوش کانداکتیو آنتی استاتیک (ضدجرقه)
- کفپوش بتن سخت (هارد ملات)
اپوکسی یا پولی پوکساید یک بسپار ترموست است که بر اساس نوع خشک شدن به سه دسته: تک جزئی، دو جزئی و سه جزئی تقسیم می شوند. دسته اول دسته ای از اپوکسی است که فقط از یک نوع رزین تشکیل شده و نیاز به ماده خشک یا فعال کننده ندارد مانند رزین به کار رفته در ساخت رنگ پلاستیک و یا آکریلیک. دسته دوم یا اپوکسی دو جزئی اپوکساید از ترکیب رزین با پلی آمین به عنوان سخت کننده حاصل می شود. در این نوع از اپوکسی رزین ابتدا به حالت مایع است و پس از طی یک واکنش تبدیل به هاردنر شیمیایی جامد می شود.
لازم به ذکر است که ماده حاصل از این واکنش کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد. به طور مثال از آن می توان در صنایع مختلف بعنوان چسب، رنگ، پوشش دهنده، لایه محافظ و به ویژه در صنعت ساختمان به عنوان کفپوش استفاده کرد. در آخر رزین سه جزئی، رزینی است که برای خشک شدن علاوه بر هاردنر به فیلر نیز نیاز دارد به طور مثال گروت اپوکسی سه جزئی (G3) که از سه جزء رزین، هاردنر و فیلر (سیلیس) تشکیل می شود.
از جمله رزین های پرکاربرد در زمینه های ساخت رنگ و انواع کفپوش رزین های پلی یورتان هستند که از آن به عنوان PU نیز یاد می شود. کفپوش پلی یورتان به دلیل بهرمندی از خواص فوق العاده ای که این نوع رزین داراست بسیار پرکاربرد و پرطرفدار می باشد. از جمله کاربردهای این نوع کفپوش می توان به کاربردهای ورزشی، پوشش سالن های تولید، پوشش کف انبار محصولات نهایی و کالا، خط کشی معابر و بسیار از کاربردهای دیگر یاد برد.اما از جمله مزایا کفپوش پلی یورتان میتوان به موارد زیر اشاره داشت: 1-مقاومت خمشی بالا 2-مقاومت سایشی بالا 3-مقاومت اشعه ی ماورا بنفش 4-مقاومت مکانیکی بالا 5-مقاومت شیمیایی خوب 6-رنگ بندی 7-براقیت بالا
همچنین از جمله معایب آن می توان به حساسیت آن به رطوبت محیط و نقطه شبنم اشاره داشت. کاربرد این محصول به دلیل خواص مقاومت سایشی بالا و انعطاف پذیری مناسب در فضاهای ورزشی و انبارها بسیار توصیه می شود.
کفپوش آنتی استاتیک (کانداکتیو)
کفپوش های آنتی استاتیک ساکن مانع از ایجاد بار الکتریکی مضر می شوند که قطعات یا قطعات حساس را با از بین بردن شارژ ایمن به زمین از بین ببرند. کفپوش آنتی استاتیک همچنین به عنوان کفپوش استاتیکی شناخته می شود، هم از تجهیزات حساس الکترونیکی و هم پرسنل در برابر تخلیه الکترواستاتیک (ESD) محافظت می کند. برای بسیاری از صنایع، کنترل برق استاتیک بسیار مهم است. در ساخت رایانه و الکترونیک، کف های ضد استاتیک برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی حساس طراحی شده اند. کفپوش آنتی استاتیک با توجه به مواد عالی که در فرایند تولید آن بکار رفته امکان انتقال بار الکتریسیته ساکن به لایه زیرین و انتقال به شبکه ارت را دارد.
کفپوش بتن سخت(هارد ملات)
هارد ملات محصولی است آماده به مصرف بر پایه سنگدانه های معدنی با ضریب سختی بالا و سیمان و نوعی خاص از سوپرپلاستی سایزرها (فوق روان کننده ها) و افزودنی های دیگر، که برای تهیه و اجرا فقط نیاز به آب دارد و با استاندارد ASTMD962 مطابقت دارد. از جمله مزایای آن می توان به مقاومت سایشی بالا در برابر بارهای ترافیکی، مقاومت فشاری بالا، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و یا محلول های خورنده، جلوگیری از پدیده خاک اندازی و گردوغبار، زیبایی و تنوع در رنگ، سهولت در اجرا، عدم لغزندگی اشاره کرد.
مطالب بیشتر: انواع کفپوش های بتنی با هارد ملات و پودر سخت کننده بتن
کاربرد های کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان
این نوع از کفپوش ها با توجه به مزایایی که دارند جزء رایج ترین نوع از کفپوش ها محسوب می شوند و در اکثر فضا ها قابل اجرا می باشند. مانند:
- بیمارستان ها
- کارخانه های صنعتی
- پارکینگ ها
- مراکز خرید و فروشگاه ها
- رستوران ها
- کف راه رو های فرار
- انبار ها
- سالن های ورزشی
- لابی و داخل منازل
- موزه ها، گالری ها و نمایشگاه ها
- هتل ها و اقامتگاه ها
انواع کفپوش اپوکسی و پلی یورتان
کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان بر اساس نوع کاربری شان در فضا انواع مختلفی دارن که مهم ترین آن ها عبارتند از: کفپوش ضد گرد و غبار (Dust-Anti): این نوع پوشش به منظور جلوگیری از هرگونه گرد و غبار روی سطح و همچنین ایجاد رنگ و طرح کاربرد دارد. از دیگر خصوصیات آن می توان به قابل شستشو بودن و مقاوم بودن در برابر انواع مواد شیمیایی اشاره کرد. کفپوش ضد لغزش (Slip-Anti): در این نوع کفپوش پس از آن که لایه اپوکسی اعمال شد، پیش از هرگونه خشک و سخت شدن روی آن ذرات معدنی مانند سیلیس با ابعاد مختلف می پاشند. نتیجه نهایی سطحی زبر است که از هرگونه لغزش یا لیز خوردن جلوگیری می کند. کفپوش ضد باکتری (Bacterial-Anti): این نوع کفپوش مقاومت بسیار بالایی در برابر قارچ ها و باکتری ها دارد و به دلیل داشتن سطحی صاف و صیقلی به آسانی قابل شستشو است.
آنتی باکتریال بودن این کفپوش فقط سطحی نبوده بلکه در صورت سوختگی و شکستگی این پوشش خاصیت خود را از دست نمی دهد. این ویژگی آن را برای فضا های بیمارستانی، آزمایشگاه ها و سایر مکان هایی که استاندارد های بهداشتی برایشان حائز اهمیت می باشد مناسب می کند. کفپوش ضد الکتریسیته ساکن (Static-Anti): هر نوع کفپوش اپوکسی و پلی یورتانی که بتواند جریان الکتریسیته به وجود آمده روی سطح را به سمت چاه تخلیه یا ارت (Earth) هدایت کند، کفپوش ضد الکتریسیته ساکن نامیده می شود. در ترکیب لایه های اپوکسی و پلی یورتان فیلر های هدایت کننده الکتریسیته وجود دارد و همچنین در این کفپوش عموماً فلز هادی جریان قرار میگیرد (مس یا گاهاً آلومینیوم) که جریان الکتریسیته ساکن را از بین می برد و یا آن را به چاه تخلیه هدایت میکند.
مزایا کفپوش اپوکسی و پلی یورتان
از مزایای اجرای این نوع از کفپوش ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت مکانیکی بالا
- عایق رطوبت، روغن و دیگر آلاینده ها
- قابل شستشو با آب و شوینده ها
- اجرای آسان و سریع
- خود تراز بودن
- ترمیم آسان و سریع
- ایجاد سطحی بهداشتی و تمیز، ضد رویش قارچ و کپک به دلیل عدم جرم پذیری
- چسبندگی بسیار خوب به بستر های بتونی، سنگی، فلزی
- ایجاد سطحی براق که میزان روشنایی محیط را چند برابر می کند
- اجرای یکپارچه و بدون درز
- متنوع در طرح و رنگ
- طول عمر زیاد
- سبک و کم حجم
- مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی (گرما، سرما و ..)
- مقاوم در برابر عوامل خورنده اسیدی و بازی و یا حلال ها
- عدم ایجاد گرد و غبار ناشی از فرسایش
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- عایق صوتی
جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا ویدئو زیر را مشاهده نمایید.