ماستیک چیست؟
ماستیک نوعی ماده (خمیری شکل) پرکننده است، از جنس و متریال متفاوت که در تنوع رنگ مختلف به بازار ارائه میشود.
انواع ماستیک
ماستیک را میتوان به چهار دسته زیر تقسیم کرد:
1.ماستیک قیری
1.1 ماستیک قیری سرد اجرا
1.2 ماستیک قیر گرم اجرا
1.3 ماستیک ضد حلال نفتی و روغن، ماستیک قیری پلیمری
2. ماستیک پلی یوتان
2.1 ماستیک پلی یورتان(اورتان) تک جزئی (600 میلی لیتری سوسیسی)
2.2 ماستیک پلی یورتان(اورتان) دو جزئی
3.ماستیک آکریلیک(آکرلیک)
4. ماستیک سیلیکونی بی رنگ و سفید
5. ماستیک پلی سولفاید
از ماستیک میتوان برای چسباندن یا اتصالات مواد مختلف همچون بتن، چوب، فلز و شیشه و..... کمک گرفت. چرا که غیر قابل نفوذ و مقاوم در برابر نور خورشید و شرایط جوی مختلف هستند.
تعاریف ماستیک
ماستیکها را میتوان به عنوان پرکنندهای برای آببندی یا پرکردن شکاف بین مصالح ساختمانی استفاده کرد تا از ورود مایعات، هوا و رشد آفات جلوگیری کند.
ماستیک در ساخت و ساز به عنوان چسب و درزگیر کاربرد فراوانی دارد. این ماده وظیفه دارد بی نظمیهایی را که ممکن است بین دو سطح ایجاد شود با جداسازی محل اتصال مواد همسان یا متفاوت پر کند.
ماستیک همچنین میتوانند ترک سطوحی مانند بتن، فایبرگلاس و سایر مصالح ساختمانی سخت را پر کنند.
از دیگر ویژگی بارز ماستیک میتوان به استفاده آن در فضاهای باز اشاره کرد، زیرا در برابر آب، گرما و اشعه ماوراء بنفش مقاوم است.
پرکننده ماستیک برای هر مادهای مناسب هستند اما معمولاً در بتن، آلومینیوم، شیشه، چوب، فولاد و سنگ مرمر استفاده میشوند.
ماستیک به شکل مایع غلیظ یا به صورت خمیری در دسترس هستند و با تفنگ (گان تزریقی ماستیک) درزبندی تزریق میشود. و یا میتوان با کاردک اجرا نمود که فقط قبل از اجرا محل مدنظر باید کاملآ خشک و عاری از هرگونه آلایندگی باشد.
مهندسان عمران، معماران و یا بسیاری از افراد شاغل در صنعت ساختمان بدون شک با انواع ماستیک آشنا هستند.
انواع مختلفی از ماستیک توسط برندهای مختلف در صنعت ساختمان تولید و استفاده میشود. علاوه بر این، هر محصول مزایا و معایب خود را دارد. به همین دلیل، انتخاب مناسب ترین محصول ماستیک برای نیازهای خود برای جلوگیری از اثرات منفی که ممکن است پس از آن رخ دهد مهم است.
1. ماستیک قیر
ماستیک قیری یک پرکننده تک جزئی و الاستیک حاوی حلالهای پایه قیر است. از آن در تریم کاری ساخت و ساز، آب بندی، اتصال و فرآیندهایی که نیاز به اصلاح سریع دارند استفاده میشود. میتوان آن را روی سطوح مرطوب اعمال کرد و رنگ کرد.
ماستیکهای قیری همیشه آماده به کار هستند به دو صورت گرم اجرا و سرد اجرا میتوان آنها را استفاده نمود.
2. ماستیکهای(پلی یورتان) پلی اورتان
اگر به دنبال یک ماستیک تک جزئی خمیری شکل هستید که تقریباً به هر چیزی بچسبد، ماستیک مبتنی بر پلی اورتان بهترین گزینه است. این نوع ماستیک اتصالات با دوامی را بین مواد و اتصالات همانند واشر ایجاد میکند تا از مخلوط شدن مایعات و سایر مواد با یکدیگر جلوگیری کند.
ماستیک تک جزئی پلییورتان در برابر سایش مقاوم بوده و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سایر درزگیرهای غیر آببندی دارد.
ماستیک پلیاورتان به دلیل ارتجاعی بودن به ندرت قابل رنگ آمیزی است، اما معمولاً در رنگهایی مانند خاکستری، سیاه یا سفید برای ترکیب با بتن و کف تولید میشوند. میتوان از آنها در مخازن آب آشامیدنی نیز استفاده کرد.
3. ماستیک سیلیکونی
ماستیک سیلیکونی یک نوع ماستیک ایده آل است. خاصیت ارتجاعی خود را برای مدت طولانی حفظ میکند و در برابر آب بسیار مقاوم است. ماستیکهای سیلیکونی همچنین تمایل دارند کمتر از سایر درزگیرها جمع شوند و تقریباً به هر مادهای میچسبند. شرایطی مانند کپک زدن، زنگ زدگی یا دمیدن مایع و هوا در ماستیکهای سیلیکونی دیده نمیشود.
4. ماستیک پلی سولفاید
ماستیک پلی سولفاید حاوی ترکیبات آلی فرار بیشتری نسبت به سایر انواع ماستیک است. اکثر ماستیکهای پلی سولفایدی با رنگ به خوبی ترکیب نمیشود. با این حال، آنها در طول زمان استفاده بسیار انعطاف پذیر هستند و حتی میتوانند در زیر آب نیز استفاده شوند. بعلاوه به دلیل مقاومت شیمیایی در بسیاری از مناطق قابل استفاده است. این نوع ماستیک را میتوان به عنوان گزینه ای عالی برای نشتیهای فعال که نیاز به تعمیر فوری دارند تبدیل کند. برخی از فیلرهای ماستیک پلی سولفاید می توانند تا 20 سال عمر کنند.
5. ماستیک هیبرید
ماستیک هیبریدی بهترین کیفیت پلی اورتان و سیلیکون را ترکیب میکنند. بی بو و دوستدار طبیعت است. چسبندگی مصالح ساختمانی سنگین را بدون نیاز به تثبیت فراهم میکند. همچنین میتوان از آن مانند پلی سولفید در زیر آب استفاده کرد و قدرت چسبندگی بالایی دارد. ماستیک هیبریدی را میتوان رنگ کرد.
کاربرد ماستیک
مناطق استفاده از ماستیک بسیار گسترده است. ماستیک عمدتاً به عنوان پرکننده درز انبساط، پرکننده و اتصال عناصر ساختمانی مانند نازک کاری فلز و شیشه، کاشی، پی وی سی استفاده میشود. سایر مناطق استفاده به شرح زیر است:
* به دلیل مقاومت در برابر آب و هوا، در هنگام نصب پنجره و درب، ماستیک میتواند اطراف یک دهانه ناهموار را پر کند تا یک لایه هوابند ایجاد کند که باعث میشود خانه احساس راحتی و امنیت بیشتری داشته باشد.
* در اتصالات و درز بتن،
* اتصالات بتن کارخانه، اتصالات فرودگاهی و بندری
* میتوان از آن برای ایجاد اتصالات بین چوب قاببندی و پایههای بتنی استفاده کرد.
* همچنین از ماستیک در ترک دیوار و روسازی بتنی و در شکاف اطراف آستانه داخل خانه استفاده میشود.
* لبه کابین دوش، وان حمام و سینک را میتوان با ماستیک برای آببندی پر کرد.
* ماستیک را میتوان در هر جایی که شکافی وجود دارد که آب، هوا یا حشرات از آن عبور میکنند استفاده کرد.
* ماستیک همچنین میتواند برای چسباندن پانلهای تخته سه لایه، کاشی سقف، دیوار و کف ترجیح داده شود.
در این مقاله به این سوال که ماستیک چیست؟ پاسخ داده شد و انواع ماستیک مورد بحث قرار گرفت علاوه بر این، فهرستی از مناطقی که آسیبها در آن قابل استفاده میباشند تهیه گردید و در آخر اضافه میکنیم که بتن آرپوم محصولات ماستیک و پرکننده متنوع را ارائه میدهد، که حاوی چسبها و پرکنندهای مناسب برای هر سطحی است. همه ماستیکهای بتن آرپوم دارای عملکرد آببندی، کشسانی و مقاومت شیمیایی بالا هستند. شما میتوانید اطلاعات تمام این محصولات را از وب سایت بتن آرپوم دریافت کرده و اطمینان داشته باشید با یکبار استفاده از محصولات رضایت کامل ایجاد خواهد شد.